Η «EUROPEAN COMMUNITY FORUMS FOR THE POLICE» (E.C.F.PO), είναι διεθνής Ευρωπαϊκή Οργάνωση. Ασκεί δράση σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Απευθύνεται ισότιμα απέναντι στον Ευρωπαίο πολίτη & αστυνομικό. Με μόνιμη έδρα της, την Ελλάδα. Συνεργάζεται με κράτη, διεθνείς οργανισμούς.
Μέλη της είναι τα εθνικά τμήματα, που υπάρχουν ήδη σε σωματειακή μορφή ή δημιουργούνται μετά την έγκριση του καταστατικού τους. Επίσης, εθνικά Φόρουμ (Forum) για αστυνομικούς & πολίτες – ένα ανά χώρα. Τα μέλη της εθνικά τμήματα μπορούν –ελεύθερα- να δημιουργήσουν παραρτήματα βάσει των αναγκών τους και του πληθυσμού της κάθε χώρας. Μέλη μπορούν να γίνουν και πρόσωπα τα οποία στη χώρα τους δεν έχουν εθνικό Τμήμα ή Forum για αστυνομικούς & πολίτες, μέχρι την ίδρυσή τους. Τα δικαιώματά τους σε αυτή την περίπτωση είναι ίδια με των μελών ενός Εθνικού τμήματος και όχι με αυτά του ίδιου του Εθνικού τμήματος-μέλους ή του Forum για αστυνομικούς & πολίτες.

Επικοινωνία: Ιωάννης Β. Βέλλης E-mail: ecfpogr@gmail.com

 

  • Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016, έγινε συνάντηση στα κεντρικά γραφεία της ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ στην Ελλάδα, του Προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στο ΙΕΒ (Chairperson External Relations Commission) της INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION (I.P.A.) & Πρόεδρο του Ρωσικού Τμήματος Ι.Ρ.Α. κ. Alexei GANKIN με τον κ. Γιάννη Βέλλη, ιδρυτή της EUROPEAN COMMUNITY FORUM FOR THE POLICE, παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Τμήματος της I.P.A. κ. Γιάννη Καραπατάκη. Συζητήθηκε η συνεργασία I.P.A και E.C.F.PO. όπου είναι εφικτό -ιδίως σε πολιτιστικές, αθλητικές, κοινωνικές δράσεις, οι σκοποί & ο τρόπος λειτουργίας του E.C.F.PO., το ανοιχτό Forum για αστυνομικούς και πολίτες, όπως κι η θεματολογία του, η γενικότερη κατάσταση σε σχέση με την Αστυνομία και την κοινωνία. Υπήρχε σε πολλά σημεία ταύτιση απόψεων και γενικότερα θετικό κλίμα. Ευχόμαστε τέτοιοι διάλογοι, σε τόσο υψηλό επίπεδο, να βοηθήσουν ώστε η αστυνομία με την κοινωνία γενικότερα, να βρίσκονται σε αρμονική συνύπαρξη και όχι σε σύγκρουση – με μικρότερη ή μεγαλύτερη ευθύνη και των δύο πλευρών- κάτι που ουσιαστικά δεν οδηγεί πουθενά, ούτε ωφελεί καμία από τις δύο πλευρές, παρά μόνο όσους θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα διάλυσης ή κοινωνίες στρατοκρατικής μορφής και περιορισμού ή ακόμα και μηδενισμού των δημοκρατικών αξιών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here